Zupy
-
Daal soup
tradycyjna, świeżo ugotowana zupa z soczewicy doprawiona indyjskimi przyprawami -
Szef kuchni poleca
Tomato thick soup
rozgrzewająca zupa pomidorowa na bazie śmietany -
Chicken soup
gęsta, kremowa zupa z posiekanymi kawałkami kurczaka z dodatkiem śmietany
Przystawki
-
Kurczak panko (dla dzieci)
smażony na głębokim tłuszczu chrupiący kurczak w panko, podawany z plasterkami ziemniaków i ketchupem -
Nowość
Onion bhaji
panierowane i smażone w głębokim tłuszczu plasterki cebuli
Curry
-
Butter chicken
grillowane kawałki kurczaka w sosie pomidorowym z odrobiną śmietany, masła i orzechów nerkowca -
Tikka masala
kawałki wybranego składnika marynowane z przyprawami, grillowane w piecu tandoor i gotowane w sosie curry na bazie pomidorów, cebuli i przypraw -
Oferta specjalna
Vindaloo
wybrany składnik zanurzony w bardzo ostrym, i aromatycznym sosie curry z ziemniakami, cebulą i mnóstwem chili -
Kadai
kawałki wybranego składnika gotowane w sosie curry ze świeżą papryką, cebulą, pomidorami i mieszanką indyjskich przypraw -
Rogan josh lamb
jagnięcina w sosie curry -
Shahi korma
wybrany składnik subtelnie duszony w delikatnym, słodkim sosie z orzechów nerkowca i migdałów -
Saag
curry na bazie liści szpinaku z kawałkami wybranego składnika -
Nowość
Prawns curry
krewetki w kremowym kokosowym curry gotowane na mleku kokosowym
Curry wege
-
Daal tadka
czerwona soczewica gotowana z mielonymi przyprawami i świeżą cebulą, czosnek i pomidory są krótko pieczone w oleju -
Chana masala
tradycyjne danie perskiej dynastii mughlai serwowane po raz pierwszy podczas inauguracji tadż mahal danie w postaci wybranego składnika subtelnie duszonego w delikatnym, słodkim sosie z orzechów nerkowca i migdałów -
Palak paneer
indyjski ser paneer gotowany ze szpinakiem w łagodnym pomidorowo-cebulowym sosie -
Butter paneer
indyjski ser paneer w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietanki -
Aloo gobhi matar
ziemniaki, kalafior i groszek gotowane w sosie pomidorowo-cebulowym -
Rajma chawal
kremowe i pyszne aromatyczne curry z bogatej w białko fasoli, podawane z ryżem basmati
Tandoor
-
Szef kuchni poleca
Tikka
wybrane składniki grillowane w piekarniku i marynowane w indyjskich przyprawach
Dania z ryżu
-
Biriyani
długoziarnisty ryż basmati doprawiony szafranem, serwowany z wybranym dodatkiem z dodatkiem gęstego sosu, podawany z orzeźwiającą świeżą ogórkową raitą -
Curry castle mix biriyani
mieszanka kurczaka, jagnięciny i krewetek -
Jeera ricey
gotowany ryż basmati smażony w kminie rzymskim -
Peas pulao
klasyczne indyjskie danie z ryżu z dużą ilością przypraw, ziół oraz zielonego groszku -
Plain basmati long rice
Chlebki
-
Plain naan
-
Butter naan
-
Garlic naan
-
Plain roti
-
Butter roti
-
Garlic roti
-
Lacha paratha
chrupiący wielowarstwowy chlebek na bazie mąki razowej -
Onion paneer kulcha
chrupiący wielowarstwowy chlebek na bazie mąki razowej
Dodatki
-
Raita
lekko przyprawiony jogurt indyjski z ogórkiem, pomidorami, i przyprawami
Napoje
-
Mango lassi 300 ml
-
Salty lassi 300 ml
-
Sweet lassi 300 ml